Dommerpresentasjon Kari-Anne Jacobsen

 

Grunnlegger av knl Caeles

 

Først må jeg takke for å bli spurt om å være dommer på årets Open Show. Det er meg en stor ære, og jeg vil etter mine beste evner forsøke å være så "rettferdig" som overhodet mulig.

Jeg har fra jeg var 3 år, hatt og vokst opp med hund, og den digrete boxertispen "Solina" var den første. Da foreldrene mine skilte seg og "Solina" ble hos min far, gikk mesteparten av fritiden til å lufte nabolagets hunder. De to sheltiene "Irco" og "Canto" var favorittene, og av og til fikk vi til og med kake eller 5 kroner for å lufte dem en ettermiddag!

Første gang jeg så en mynde, var da jeg var 7 år gammel. Det var en ung gylden afghaner som het "Ascot" som "frelste" meg. Fra det øyeblikket visste jeg at det ikke fantes noe vakrere enn en afghaner... I 1994 fikk jeg min egen skjønnehet. Han het "Lewis" (Moving Come 'N Get It) og var en elegant og velgående black and tan hannhund. Diverse omstendigheter gjorde at jeg dessverre ikke fikk beholde han så lenge. Han gikk bort i 1997.

Det var Birger (fra Homsepatruljen) som først introduserte meg for italiensk mynde med sin "Milo". Sommeren 1998 fikk jeg "Flo-Jo" (Dunrobin's Winona) fra Merethe Peersen, som den gang bodde i Tvedestrand. Det var Flo-Jo som var den første til å dra meg inn i en utstillingsring. Det ble til CK, og vi var VELDIG stolte! Dette ga selvfølgelig blod på tann, og det bare ballet på seg. Flo-Jo er i en alder av snart 13 år fortsatt kullsvart (bare litt grå om snuten) og i toppform!

Like før jul i 2001 ble afghanervalpen "Jesse" (Ch Moving I'm The Man) medlem av familien. Jeg er overbevist om at han fortsatt i en alder av 9 år tror han er en italiener...

I 2003 fikk jeg registrert kennelnavnet Caeles etter å ha vært aktiv med italiener i noen år. I 2006 overlot jeg Caeles til Margrét Veigarsdóttir som kunne fortsette det jeg hadde startet, fordi jeg da flyttet utenlands.

For øyeblikket studerer jeg veterinærmedisin i Ungarn, og har ikke vært så aktiv i utstillingsringen etter at "Jesse" ble klippet ned i fjor. Så jeg gleder meg veldig til Open Showet og ikke minst til å treffe gamle og nye "myndegale" folk igjen!